Er komt een man bij de dokter……

De man voelt zich heel erg ziek, heeft geen energie meer, veel hoofdpijn en het lijkt meer te zijn dan een verkoudheid of griepje.
Deze man, hardwerkende ondernemer, doet zijn verhaal en de dokter zegt:
“voor de juiste aanpak verwijs ik u naar een specialist de bedrijvendokter, die heel snel doorziet wat er werkelijk aan de hand is, precies weet wat hij doen moet en zorgt dat het niet meer voorkomt.”LOGICONS De bedrijvendokter

Direct na het eerste consult voelde de man zich al een stuk beter. De vooruitzichten waren in ieder geval hoopgevend. De pleister was geplakt, het ver-beter-proces was gestart.
Na 3 maanden komt de man weer bij de dokter.
“Hé, is het nog niet verholpen?” vraagt de dokter.
“Jawel”, zegt de ondernemer, “maar ik ga op vakantie en daarvoor heb k heb reisinentingen nodig”

“Hoe is het gegaan met de bedrijvendokter?” vraagt de dokter.
“Fantastisch”, zegt de ondernemer, “vanaf het eerste moment voelde het goed, de uitleg over het concept gaf veel vertrouwen. De juiste dingen doen op het juiste moment en op maat gemaakt voor mijn bedrijf. In korte tijd zag ik, en mijn medewerkers, dat de aanpak echt werkt.

De vele verspillingen werden aangepakt en we zagen dat de doorlooptijd met 65% verminderde waardoor we meer op tijd konden leveren, de overdrachtsmomenten werden 15x minder waardoor minder tijverlies, maar liefst 55% minder fouten, waardoor minder herstelkosten.

Ook was er geen tijdverlies doordat de communicatie verbeeterd was en met coaching raakte iedereen snel gewend aan de nieuwe aanpak. We zien nu dat er minder afdelingsgericht maar meer samenwerking is. Al met al was het een fantastisch advies om met deze specialist in contact te komen.

De bedrijfsresultaten zijn nu al veel beter. We mogen er nu vanuit gaan dat we de bedrijfsresultaten met ongeveer € 58.000 kunnen verbeteren. De kosten van de specialist zijn het dubbel en dwars waard geweest. Ik heb geen pijn in de buik meer, hoofdpijn is over en kan nu met een gerust hart op vakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *